Energetski pregled za velika poduzeća

Kao veliko poduzeće imate obvezu energetskog pregleda svake četiri godine, Zakon o energetskoj učinkovitosti („Narodne novine“ broj 127/14.)

Člankom 19. istog Zakona propisane su dužnosti velikih poduzeća, a u prvom stavku stoji da su velika poduzeća dužna izraditi energetski pregled svake četiri godine. Istim su člankom propisane i druge odredbe vezane za velika poduzeća pa ga je potrebno detaljno razmotriti. Energetski pregled u smislu članka 19. Zakona o energetskoj učinkovitosti i energetsko certificiranje u smislu Zakona o gradnji različite su obveze i ne isključuju jedna drugu. 

Velika poduzeća koja su provela pojedine radnje koje su sadržane u člancima 6. i 7. ovoga Pravilnika dužna su provesti obvezu provedbe energetskog pregleda velikog poduzeća do 1. siječnja 2017. godine.

Trenutno je u Republici Hrvatskoj ovlašteno svega nekoliko tvrtki za taj posao.Alfa- inženjering d.o.o.  je od travnja. 2016. ovlašteno za provođenje energetskog pregleda za velika poduzeća. Naši inženjeri su među prvima u Hrvatskoj prošli stručno osposobljavanje i dobili ovlaštenje Ministarstva.

Kada se odlučite za postupak provođenja energetskog pregleda i ispunjavanja ove zakonske obaveze slobodno nas kontaktirajte za sve dodatne informacije ili nejasnoće vezane za ispunjavanje ove zakonske obveze.

Tvrtka Alfa-inženjering d.o.o. je do sada izvela energetske preglede i energetska izvješća za više od 2000 objekata u RH, a između ostalog smo radili za tvrtke Zagrebačka pivovara, Ledo, Jamnica, Kraš, HS produkt, Vetropack straža, itd. te posjedujemo značajno iskustvo u obavljanju energetskih pregleda za industrijska postrojenja. Za tehnološka rješenja Vaše tvrtke spremni smo potpisati izjavu o tajnosti podataka.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Više informacija